Time Now

Thursday, July 23, 2009

♥New Semester, New Life♥

.
2 comments

Alhamdulillah akhirnyer sampai gak aku ke semester 4....
Untuk sem baru nih aku tekad nk balance everything....
Tapi yg sedihnyer baru nak naik sem baru...masih lagi demam n flu......
Apa2 pun usaha siapkan thesis n projek.....
RFID nih leh gi jauh...:D
Nak teruskan bisnes yg dh sedia ada nih....
Cuma nk tambah elemen teknologi jerk...
Tak nk malas2......

So untuk menaikkan semangat baru aku telah mengubah my blogspot layout......
Warna ikut modd yg tak baper sihat nih.....:(

readmore »»

Friday, April 24, 2009

~Mastercam dan Pengendalian Mesin Pembuatan~

.
0 comments

Satu lawatan oleh SKIT 7 telah diadakan ke Makmal CAD DAN Makmal Simulasi, Fakulti Sains Komputer Dan Sumber Maklumat, UTM. Tenaga pengajar dan juruteknik yang terlibat ialah En.Hilman Muttaqin.Mastercam adalah salah satu kelas Computer-aided Manufacturing. Perisian ini banyak membantu dalam proses merekabentuk dan menghasilkan objek tersebut dengan mesin pembuat.

Di bawah adalah contoh hasil imej untuk masterCAM ini

Setelah mesin menerima hasil tersebut...akan dihantar ke mesin pembuat untuk objek dihasilkan. Di bawah ini pula adalah proses bagaimana objek dihasilkan oleh mesin pembuat....


readmore »»

~Orang Lidi~

.
0 comments


Setelah bermacam-macam gaya org lidi yang dihasilkan ini adalah yang terbaik....hurmmm tak mahir nih ssh gak..tp byk blaja bender baru mmg best ngan animation nih....tp malangnya org lidi sy dimamah usia tak dapat bergerak jauh.... tp alhamdulillah dia masih bergerak..:D...nk tengok gerak2 klik gambar tersebut......

Yang nih video dia plak.....
video

yang bawah nih plak semasa proses menghasilkan org lidi tersebut.....

readmore »»

~CSS Assignment~

.
0 comments

Setelah lama aku biarkan laman blog aku SKIT nih bersawang baru hari nih aku nk pos semula....

So yang nih kesinambungan assignment2 dr shahizan...yg nih assignment CSS...assignment nih di buat dengan mengambil laman drpd freewebtemplates kemudian sy mengubah CSS tersebut....CSS digunakan adalah external CSS....ini adalah hasilnya.....

Sebelum diubah

Setelah diubah

Yang diubah di dalam file css ini adalah size h1,h2...jenis font yang digunakan...serta warna font...untuk lebih jelas perubahan yang berlaku boleh la mengklik gambar2 tersebut..:D

readmore »»

Tuesday, March 24, 2009

~Kelas Hari Nih~

.
4 comments

Hehehe even aku dh lama tak update blog nih...tapi tadi masa kelas Dr. Shahizan dia byk membantu mcm mana nk bg menarik lagi blog supaya org lawati...hurmmm menarik sungguh kelas hari nih....Kak Shifa pun dah improve tp yang kelakarnyer abg Man baru create new blog...before this dia dah ader blog tp mungkin tak sesuai kot....

Ape2 pun kelas Dr Shahizan nih memang menarik byk yg kami pelajari....Even aku budan Sc. Comp pun kurang explore mcm yg dia ajar....N'way thanks Dr.

readmore »»